In dieper, eerlijker contact met jezelf en elkaar

Voel je ook het verlangen om dieper te connecten?

Je bent uitgenodigd om in te checken bij jezelf. Te vertragen. Jezelf beter gaan voelen. Het gevoel van veiligheid in jezelf vergroten. Tot inzichten komen over jezelf. En dat juist door in contact te zijn met de ander. 

In deze oeroude Sacred Circle way of life neem ik je mee naar binnen, terug naar jezelf en maken we ruimte voor wat er leeft in het moment.

De Sacred Circle

Maar wat doen we nou eigenlijk in de cirkel ?

De voorwaarde voor een diepgaand en open veld zijn o.a. een gevoel van veiligheid, en ook dat iedere deelnemer eigenaarschap neemt over zijn of haar eigen stukken. Daarvoor hou ik je als facilitator bijvoorbeeld aan het spreken in
ik-taal.

Ik-taal weerhoudt je namelijk van onbewuste projecties. Vaak vertellen we het verhaal over wat er aan de hand is en hebben we het daarin over anderen. Zonder dat we het door hebben zetten we onszelf daarmee in de slachtofferrol, in de reddersrol of in de rol van dader. Niet dat dat fout is, maar het haalt je uit je kracht. Uit je midden. 

Ik- taal is dus een manier om in eigenaarschap te blijven over wat er in je leeft. Als je voelend aanwezig blijft in je lichaam en in ik-taal spreekt, ontdek je bijvoorbeeld ook wanneer je begint met pleasen. Een hele waardevolle ontdekking is mijn ervaring. Pleasen haalt je namelijk ook weg uit je midden en zegt iets over een deel van jou dat nog niet in het licht is gezet door jezelf. 

Ook houd ik je eraan niet te veel in verhalen te vervallen over toen en straks. In plaats daarvan willen we dat je zo veel mogelijk
present bent in het nu. Toen en straks, bestaan namelijk alleen maar in je hoofd.De rest van de hele wezen functioneert in het eeuwige nu moment. 

Het programma van de Sacred Circle is altijd globaal hetzelfde:

  • Landen met evt. een oefening die daarbij helpt
  • Inchecken, hoe zit er nú bij, wat heb je nodig om nog verder te kunnen landen
  • Evt. nog doen wat er nodig is om helemaal te kunnen landen in je eigen midden of oefeningen om te verdiepen in het contact met onszelf of elkaar
  • We houden een deelronde waarin we werken met wat zich aandient (belangrijk: we blijven niet alleen maar in de woorden, maar belichamen zo veel mogelijk met o.a. beweging, stilte, adem, sound, aanraking als dat wenselijk is) 
  • We houden een medicijn ronde waarbij we delen wat je inzichten, je oogst, je aha momenten zijn die je meeneemt. De spiegels die hebt teruggezien van jezelf in de cirkel.
  • Ter afronding checken we met elkaar uit

In de Sacred Circle werken we met het versterkte veld van aandacht. Als je de onverdeelde aandacht ontvangt van andere mensen dan wordt dat wat er van binnen leeft beter voelbaar. 

In de cirkel is iedereen een spiegel voor jou. Alles wat je bij een ander ziet weerspiegelt een deel van jezelf. ‘Jij bent de mij, vermomd als jij’. Zo krijg je ook eigenaarschap over de stukken die je niet kan zien bij jezelf, maar wel bij een ander. We hebben elkaar nodig om onszelf te zien. 

En we maken gebruik van de wijsheid van de cirkel. Ik als facilitator ben niet degene die beslist wat we gaan doen of wie er aan de beurt is. Ik faciliteer alleen het veld dat de wijsheid al in zich draagt.

De bijdrage voor deze dag is 87,-

Even praktisch

De Sacred Circle vindt plaats in Tilburg. 
Het adres krijg je na aanmelding.

Datum: vrijdag 12 april 2024

12.30 deur open, 13.00 starten
Rond 18.00 Potluck maaltijd 
[Potluck betekend dat iedereen een gerechtje meeneemt om samen te delen. Er is een oven, een fornuis en een magnetron aanwezig. Hou het leuk voor jezelf en draag bij met wat voor jou kloppend voelt om te maken!]
21.00 opruimen en naar huis

Over mij

Mijn naam is Iris Siemons. Bewust voluit leven is mijn motto. Daarmee bedoel ik: Vanuit spiritueel bewustzijn JA te zeggen tegen het leven hier op aarde! Dit prachtige spel dat we samen spelen, op deze mooie planeet met deze bijzondere lichamen als tools.

Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat ik elke dag vanzelf dans, schilderen, zing of schrijf. En dat ik door mijn spirituele reis de dingen benader vanuit het besef dat we spirituele wezens zijn met een menselijke ervaring en niet andersom.

Ik ben een hoedster van de sacret space. Een ruimte waarin jij kunt landen en jezelf kunt ervaren van alle kanten. Het leven is voor mij een balans tussen spelen en hoeden.

Ik heb in mij leven periodes gehad waarbij ik niet wist hoe ik uit de zware leegte moest komen. Als kind, als puber, maar ook na de scheiding van de vader van mijn kinderen. Alles in mijn leven was toen hoe ik het nooit had gewild. Tot het tot me doordrong dat ik onbewust mijn creatiekracht had ingezet om een leven te creëeren met tekorten en stress. 

Veelgestelde vragen

Ik weet nog niet wanneer ik het weer ga plannen. Dat hangt van veel verschillende dingen af. Hou iig je mail in de gaten als je mijn mails ontvangt of schrijf je hier in om op de hoogte te blijven, even helemaal naar beneden scrollen.

Je kunt in drie keer betalen, of kies voor de optie ‘ruilhandel’ bij het afrekenen en kom met een goed voorstel. Je hebt altijd wat te geven!

De groep bestaat uit maximaal 12 inclusief mijzelf. Dat is groot genoeg om de wijsheid van de groep in de energie goed tot zijn recht te laten komen en klein genoeg om iedereen te leren kennen en je veilig te gaan voelen bij elkaar. 

De bijdrage voor deze dag is 87,-
Iris Siemons draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders